Glass Road

a group of cards on a table

Fox & Hyde op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 november 2016

Met het spel Glass Road ga je 700 jaar terug in de tijd toen in Beieren het glasblazen heel populair was. Vandaag de dag kan men door de Beierse bossen deze glasroute volgen. Ze neemt je mee langs de vele glasfabrieken en je kan er talloze musea bezoeken waar men heel wat kan leren over deze oude traditie.

In het spel Glass Road moeten de spelers glas produceren en hun bedrijf draaiende houden. Ze moeten hiervoor bossen kappen om het vuur in hun ovens brandende te houden en verschillende grondstoffen verzamelen om bakstenen te maken. Ze kunnen hierbij rekenen op de hulp van vijftien deskundigen. Het spel wordt gespeeld over vier bouwperiodes.

Glass Road deskundigen

Elke speler beschikt over een identieke stapel deskundigenkaarten en elke deskundige heeft twee bijzondere vaardigheden. Bij het begin van elke bouwperiode kiest elke speler vijf kaarten. Als hij een kaart speelt die geen enkele andere speler in zijn hand heeft, mag hij van beide vaardigheden gebruik maken. Als twee of meer spelers dezelfde kaart spelen, mag elk van hen slechts een van deze vaardigheden gebruiken. Door het gebruik van deze vaardigheden kan een speler grondstoffen verzamelen, nieuwe landschapstegels plaatsen (vijvers en putten) en verschillende gebouwen oprichten.

Drie typen gebouwen

Er bestaan drie verschillende types gebouwen: gebouwen waarmee een speler blijvende vooruitgang kan boeken, gebouwen met een eenmalig effect en gebouwen die op het einde van het spel bonuspunten opleveren voor verschillende prestaties.

Het spel kan men winnen door een juiste balans te vinden tussen welke kaarten men het best speelt, wanneer men deze het best speelt en de slimste combinatie van gebouwen samen te stellen.

Video van Glass Roads