Forbidden Stars

a close up of a wooden table with a star on it

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 5 december 2017

De Warp Storms die de macht hadden in het Herakon Cluster zijn bijna uitgeroeid waardoor de oude schatten en planeten eindelijk door de rest van het Universum ingenomen kunnen worden. De grote eenheden van de Melkweg maken hun vloten klaar en leveren een strijd om de erfenis van de Warp Storms. De beloning voor een succesvolle overheersing doet alle andere zorgen in het niets verdwijnen en er wordt een strijd geleverd op leven en dood.

Een wrede en bloederige strijd in Forbidden Stars.

Forbidden Stars wordt met maximaal vier spelers gespeeld. Elke speler neemt de leiding over een krachtige gevechtseenheid: the Ultramarines chapter of Space Marines, the Eldar of Crafworld lyanden, the Evil Sunz Ork clan of the World Eaters Warband of the Chaos Space Marines. Elke eenheid beschikt over een specifieke troepenmacht en heeft een aparte speelstijl. Het doel van elke eenheid is echter hetzelfde: slagen in hun eigen specifieke missie. Dit kunnen spelers doen aan de hand van tokens die doorheen het Herakon Cluster te vinden zijn, maar tegenstanders zullen ongetwijfeld deze doelstellingen proberen te saboteren. Als speler stel je gigantische legers samen en neem je de leiding om je vijanden gedurende een eeuwigdurende oorlog te verslaan tot je je eigen doelstellingen hebt bereikt. De strijd om Herakon Cluster is wreed en bloederig. Ofwel versla je je vijanden op een triomfantelijke manier ofwel word je door je tegenstanders verslagen.

Hoe wordt het spel gespeeld?

Elke ronde bestaat uit drie fasen. In de Planning fase plaatsen de spelers om beurten hun tokens omgekeerd op de verschillende tegels van het spelbord. De vier tokens die ze in deze fase kunnen plaatsen verwijzen naar de vier acties van de tweede fase, de Operations fase. In deze fase kunnen spelers een Dominate token omdraaien om zo middelen te verkrijgen van bevriende planeten. Ze kunnen ook Strategize tokens omdraaien om kaarten te kopen die hun orders en hun gevechtsmogelijkheden kunnen verhogen. Daarnaast kunnen ze Deploy orders nemen waarmee ze steden, fabrieken, bastions en nieuwe mobiele eenheden kunnen verwerven of Advance orders nemen om hun eenheden te verplaatsen en hun vijanden aan te vallen. De laatste fase van elke ronde is de Refresh fase, waarbij spelers gebruik maken van de planeten die ze besturen, eventkaarten kunnen onthullen om de ontoegankelijke Warp Storms te verplaatsen en alle eenheden die tijdens de strijd beschadigd werden, kunnen herstellen. De strategie van een spelletje Forbidden Stars is door de drie fasen een evenwichtsoefening tussen bluffen op korte termijn en tactische militaire actie op lange termijn. Ook de setup van het spel houdt strategische mogelijkheden in: Spelers beginnen het spel met om beurten delen van de Herakon Cluster samen te stellen en individuele tegels te plaatsen met hun eigen starttroepen en de vijandige doelstellingen die ze moeten verdedigen. Door deze constructies en met de unieke Domination mogelijkheden van de vier eenheden, moeten spelers hun uiterste best doen om niet alleen hun eigen krachten te benutten, maar ook de zwakke punten van hun tegenstanders zo goed mogelijk in hun voordeel te gebruiken.

Bekijk hier een video van Forbidden Stars

https://www.youtube.com/watch?v=8USqNQxQGMY