Flash Point

red and green chess piece on brown wooden table

Alfred Kenneally op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 mei 2017

Bij 911 komt een oproep binnen. De man aan de lijn schreeuwt in paniek: “BRAND!”. Meteen trekken de spelers hun beschermende pakken aan die ervoor zullen zorgen dat ze in leven blijven. Je verzamelt alle spullen die je nodig hebt en haast je naar de vuurzee. Het hele team heeft slechts enkele seconden om de situatie in te schatten en een plan te bedenken om het vuur onder controle te krijgen. Meteen schiet iedereen in actie om als getrainde brandweerlui het vuur te doven. Je moet je angsten overwinnen, doorzetten en als een team samenwerken om te voorkomen dat het gebouw volledig instort en er slachtoffers vallen. Je kan niet anders dan slagen in je missie. Jullie zijn moedige brandweerlui, mensen rekenen op jullie, want dit is jullie job.

De moedige brandweermannen van Flash Point

Flash Point is een coöperatief spel waarbij spelers het vuur moeten proberen te doven. Er bestaan twee versies van het spel: een basisspel en een spel voor gevorderden. In beide varianten moeten spelers zeven tot tien slachtoffers redden uit de vuurzee. Terwijl de spelers de slachtoffers proberen te redden, breidt het vuur zich uit naar andere delen van het gebouw, komt de stabiliteit van het gebouw in gevaar en raken uitgangen versperd. Tijdens elke beurt mogen spelers actiepunten gebruiken om het vuur proberen te doven, zich door het gebouw te bewegen, slachtoffers uit het gebouw te redden of speciale acties te ondernemen zoals brandweerwagens verplaatsen. Als vier slachtoffers in de brand blijven of als het gebouw instort, verliezen de spelers. Als de spelers het zevende slachtoffer kunnen redden, dan winnen ze het spel.

Een bordspel met verschillende moeilijkheidsgraden

In de variant voor gevorderden krijgen de spelers te maken met overslaande branden, brandbare materialen, een moeilijker spelverloop en zijn er verschillende moeilijkheidsgraden, van beginner tot ware held. Het spel bestaat uit een dubbelzijdig spelbord met plannen van twee verschillende gebouwen en er zijn meerdere uitbreidingsplannen beschikbaar.

Bekijk hier een video van Flash Point

https://www.youtube.com/watch?v=kVc3YgjPDgk