Firefly - The Game

a group of game pieces

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Alle spelers hebben een ruimteschip waarmee ze van planeet naar planeet vliegen. Aan de hand van kaarten stellen ze de bemanning samen, verbeteren ze hun schip en transporteren ze vrachten. Sommige bemanningsleden en goederen op het schip zijn illegaal en kunnen in beslag worden genomen als het schip door de Alliance gecontroleerd wordt.

In Firefly vervul je missies die je heel wat geld kunnen opleveren

Op hun reis moeten de spelers kaarten omdraaien. De meeste kaarten hebben geen negatieve invloed op de reis. Er zijn echter ook kaarten die ervoor zorgen dat de Alliance het schip kan controleren, die het schip kunnen beschadigen of die Reavers je pad kunnen laten kruisen. Missies vervullen levert je geld op. De speler die als eerste het spelscenario kan afmaken, wint het spel.

Gebaseerd op de populaire tv-serie Firefly van Joss Whedon

Het spel Firefly: The Game is gebaseerd op de populaire tv-serie Firefly van Joss Whedon. Spelers hebben het commando over hun eigen Firefly ruimteschip en reizen hiermee door de ruimte. De bemanning van het schip is samengesteld uit strijders, monteurs en andere reizigers. De kapitein is wanhopig op zoek naar werk en spelers moeten zich dan ook met gelijk welk klusje tevreden stellen, zolang het maar iets oplevert. Als kapitein van het schip krijg je echter ook te maken met oneerlijke werkgevers, strenge Alliance troepen en plunderende Reavers. Firefly: The Game is een thematisch bordspel van de hand van Gale Force Nine (GF9) en het eerste spel van een serie hobby bordspellen en miniatuurspellen van GF9 in het Firefly universum.