Elysium

a person holding a card on top of a table

2H Media op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Het Oude Griekenland: als nieuwe halfgod wil je de top van de Olympus bereiken en er legendarische roem verwerven. Dit doe je door helden en zeldzame artefacten te verzamelen, de goden gunstig te stemmen en hun macht te aanvaarden. Je helpt je bondgenoten hun bestemming te bereiken en ze te laten binnentreden in Elysium, een wereld van roem en glorie. Uiteindelijk zal slechts één halfgod uitgekozen worden om aan de zijde van Zeus te staan.

Schrijf je eigen geschiedenis in Elysium

In Elysium gaat het erom de juiste keuzes voor de meest ideale combinaties te maken. Spelers doen dit aan de hand van kaarten die helden, voorwerpen, krachten en goden voorstellen. Deze kaarten hebben elk hun eigen krachten en met de juiste combinatie ervan kan je goud (de hulp van de goden) en overwinningspunten (de gunst van de goden) verdienen. Elke kaart behoort tot een van de acht Olympische goden (een familie) en heeft een niveau (één tot drie). Tijdens de vijf rondes van het spel moeten de spelers hun kaarten naar het Elysium brengen en met een serie kaarten van dezelfde familie of van verschillende families van hetzelfde niveau, hun eigen geschiedenis schrijven. Hoe indrukwekkender de geschiedenis, hoe groter de waardering van de goden zal zijn. Eenmaal in het Elysium verliezen de meeste kaarten hun kracht waardoor spelers bepaalde combinaties zullen moeten opgeven.

Een balans vinden tussen de juiste acties

Elysium is een spel waarbij spelers eenvoudige acties moeten uitvoeren, maar steeds een balans moeten vinden in het uitvoeren van de juiste acties. Ze komen voor heel wat dilemma’s te staan en moeten dan ook strategisch te werk gaan.

Bekijk hier een video van Elysium

https://www.youtube.com/watch?v=O87RngIFkqc