Eclipse

two men playing chess board game

Tanner Mardis op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 maart 2016

Jarenlang was het rustig in het Melkwegstelsel. Na de meedogenloze Terran – Hegemony oorlog (30.027 – 33.364) werden door alle grote ruimtevolkeren veel inspanningen geleverd om te voorkomen dat deze verschrikkelijke gebeurtenissen zich zouden herhalen.

De Galactische Raad werd opgericht om de zo kostbare vrede te bewaren. Deze Raad heeft heel wat moedige inspanningen geleverd om te voorkomen dat kwade bedoelingen escaleerden. Toch nemen de spanningen en conflicten tussen de zeven belangrijkste ruimtevolkeren in het universum toe. Ook binnen de Raad groeit de spanning. Oude bondgenootschappen vallen uiteen en in het geheim worden haastig diplomatieke verdragen gesloten. Een confrontatie tussen de supermogendheden lijkt onvermijdelijk. Enkel het gevolg van dit Galactisch conflict valt nog af te wachten. Wie zal winnen en het universum uiteindelijk leiden?

Wat is Eclipse?

Een spelletje Eclipse geeft je de macht over een beschaving in de ruimte die strijdt met zijn rivalen. Je ontdekt nieuwe sterrenstelsels, je onderzoekt technologieën en je bouwt ruimteschepen om oorlog mee te voeren. Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee je overwinningen kan boeken. Hiervoor moet je jouw strategie bepalen op basis van de sterke en zwakke punten van jouw volk, rekening houdend met de inspanningen van de andere beschavingen.

De schaduw van de grote beschavingen staat op het punt het Melkwegstelsel te verduisteren. Leid jouw volk naar de overwinning!

Eclipse bordspel review: