Earth Reborn

red and green chess piece on brown wooden table

Alfred Kenneally op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 december 2017

500 jaar geleden werd de wereld vernietigd door een nucleaire ramp. Al die jaren leefden de mensen ondergronds en eindelijk is de tijd aangebroken om uit hun schuilplaatsen tevoorschijn te komen. Kort na de terugkeer op de aarde gaan twee eenheden meteen weer aan het strijden om de volledige macht te krijgen over de wereld. De ene stam heet de Norad en bestaat uit ingenieurs en wetenschappers, de andere stam draagt de naam Salemites en bestaat uit duistere figuren die de doden weer tot leven kunnen wekken. Vrede tussen beide stammen is onmogelijk en ze gaan dan ook een harde strijd aan met elkaar.

De 9 scenario's van Earth Reborn

Het spel bevat 9 verschillende scenario’s waarbij spelers missies moeten uitvoeren. Deze missies, onder de vorm van opdrachten, kunnen werkelijk overal uitgevoerd worden: laboratoria, herenhuizen, begraafplaatsen, steden, enz. ... Elk scenario bestaat uit een aantal spelronden en elke ronde bestaat uit 3 fasen. Elk scenario volgt dezelfde basisregels maar heeft ook eigen, specifieke regels waarbij het spelsysteem opgebouwd is volgens een tutorial.

Bijzondere spelmechanismen

Earth Reborn beschikt ook over een SAGS-spelmechanisme. Deze afkorting staat voor Scenario Auto Generating System en houdt in dat de spelers hun eigen kaarten kunnen samenstellen en hun eigen doelstellingen kunnen bepalen waardoor geen enkel spel Earth Reborn ooit hetzelfde is! Verder bevat het spel ook nog een bordconstructie in Tetris-stijl en een ordertegelsysteem om je miniaturen opdrachten te laten vervullen. In sommige situaties kan je met je tegenstander duelleren, je kan commandoposten opstellen om je tegenstander te vernietigen en zelfs wanneer je tegenstander aan de beurt is, kan je zijn beurt overnemen. Earth Reborn maakt gebruik van het zogenaamde IPS (Iconographic Phrasing System) waardoor elke nationaliteit de spelregels perfect kan begrijpen. Ook aan het design werd heel wat aandacht besteed en alles werd uitgevoerd in prachtige kleuren. Met de zoekfunctie kan in de verschillende kamers naar speciale apparatuur gezocht worden, missiepunten worden bijgehouden op een spoor dat meteen ook de toestand van de troepen bijhoudt en met de ‘Radio Scrambling’ kan je knoeien met de opdrachten van je tegenstanders. Tal van unieke features dus om je een onvergetelijke speelervaring te bezorgen.

Bekijk hier een video van Earth Reborn

https://www.youtube.com/watch?v=waAg-b_SbHw