Dungeon Petz

a group of cards on a table

Fox & Hyde op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 3 oktober 2016

Word de leider van een ‘Imp’ familie die net een nieuwe zaak heeft opgestart: het fokken en verkopen van bijzonder eigenaardige wezentjes. Klinkt eenvoudig, niet? Wel, eigenlijk vergaten we te vermelden dat deze wezentjes bestemd zijn voor de Dungeon Lords.

Dungeon Petz zijn kleine monstertjes

Deze wezentjes zijn eigenlijk magische, speelse, soms boosaardige monstertjes die voortdurend naar aandacht op zoek zijn en net op het ogenblik dat je potentiële kopers hun kwaliteiten wilt laten zien, worden ze ziek of laten ze hun vieze kantjes zien. Soms ben je ze liever kwijt dan rijk, maar hun opbrengsten zijn ongelooflijk hoog.

Dungeon Petz is een afzonderlijk te spelen spel dat zich afspeelt in de wereld van de Dungeon Lords. Het spel wordt over verschillende rondes gespeeld en heeft een ongebruikelijk worker placement mechanisme (spelers creëren verschillende groepen ‘Imps’ om vlugger te kunnen spelen dan de anderen). Zo bereiden ze zichzelf voor op de moeilijk taak deze wezentjes groot te brengen en te voldoen aan hun verschillende noden (weergegeven door kaarten) om ze later als volwassen en angstaanjagende wezens te kunnen verkopen aan de Dungeon Lords.

Extra punten

Ondertussen nemen de spelers ook deel aan verschillende wedstrijden waar ze hun diertjes kunnen tentoonstellen en zo extra punten kunnen verdienen.

Bekijk een recensie van Dungeon Petz