Dominion Intrige

a group of cards on a table

Fox & Hyde op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 maart 2016

In het spel Dominion Intrige (net als in zijn voorganger Dominion) start elke speler met een identieke, kleine stapel kaarten. In het midden van het spel liggen ook nog heel wat andere kaarten die de spelers kunnen kopen.

Je deck in Dominion Intrige

De spelers moeten kaarten proberen te verzamelen voor hun eigen stapel (deck). Ze moeten op een zodanige manier kaarten kopen en spelen dat ze op het einde van het spel een deck hebben die de meeste punten oplevert. In het spel Dominion Intrige ben je (net als jouw ouders) een monarch van een klein pittoresk koninkrijk van rivieren en uitgestrekte grasvelden. In tegenstelling tot jouw ouders heb je hoop en dromen! Je droomt van een groter en aangenamer koninkrijk met meer rivieren en een grotere verzameling aan bomen. Je wilt jouw eigen heerschappij! Je wilt een beschaving uitbouwen en alle mensen onder jouw heerschappij verenigen.

Op de achterkant van de doos: “Er is iets op til: er doen verhalen de ronde! Je bent er zeker van dat geheime complotten gesmeed worden. Een bediende mompelt: “De eieren liggen op het bord.” Je schrikt en denkt aan een geheime code, dan plots besef je dat hij enkel bedoelde dat het ontbijt klaar is. Prachtig, alles verloopt volgens plan.”

Dominion: Intrige voegt spelregels toe om het spel met 8 spelers te spelen aan twee verschillende tafels of om één enkel spel, gecombineerd met Dominion, met 6 spelers te spelen. In dit spel vind je 25 nieuwe koninkrijkkaarten en een complete set geldkaarten en overwinningskaarten. Ervaren spelers in het spel Dominion kunnen het spel op zich spelen of samen met het basisspel Dominion.

Een video over Dominion Intrige