Descent Journeys in the Dark

a box of pills

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 juni 2018

Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) is een bordspel waarbij één speler de rol speelt van een verraderlijke heerser en waarbij maximum 4 andere spelers de rol van moedige helden op zich nemen.

De helden gaan op zoektocht waarbij ze zich wagen in gevaarlijke grotten, oude ruïnes, donkere kelders en vervloekte wouden. Ze moeten monsters verslaan, rijkdom verzamelen en proberen de heerser te verhinderen zijn geslepen plan uit te voeren. Gevechten zijn onafwendbaar, want het gevaar loert om elke hoek.

Uniek dobbelsysteem

Om spannende gevechten te kunnen leveren heeft het spel een uniek dobbelsteensysteem. Spelers kunnen dobbelstenen verzamelen op basis van de mogelijkheden en wapens van hun karakters. Elke dobbelsteen draagt op een verschillende manier bij tot een unieke aanval. Op de dobbelstenen komen bijvoorbeeld ook bliksemflitsen voor. Hiermee kan je speciale effecten krijgen om jouw aanvallen zo goed mogelijk uit te voeren.

Descent: Journeys in the Dark – Bereid je voor op verschrikkingen

Met alle verschrikkingen die je te wachten staan, kan je elk voordeel goed gebruiken. Door dubbelzijdige modulaire figuren, het grote aantal combinaties van helden en vaardigheden en een spannende verhaallijn komen de spelers terecht in een levendig fantastisch rijk waar ze moeten samen werken tegen een eeuwenoud kwaad.