Defenders of the Realm

graphical user interface, website

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

“Het koninkrijk is in gevaar! Waar komen deze vervloekte rassen allemaal vandaan? Orks, draken, duivels en zombies rukken op naar Monarch City. De koning is op zoek naar helden om zijn koninkrijk te verdedigen. Kan jij de koning hierbij helpen?”

Verdedig het koninkrijk in Defenders of the Realm

In de oude stad Monarch City gaat de koning op zoek naar de moedigste helden om zijn koninkrijk te verdedigen tegen duistere krachten. Jij en je bondgenoten moeten alles in het werk stellen om het land te verdedigen, de ingelijfde gebieden te heroveren en de vier rassen te verslaan voor ze het koninkrijk kunnen bereiken. Overal liggen ze op de loer! Gigantische troepen orks! Vurige draken! Zombies die je de stuipen op het lijf jagen! En duivels! Allen proberen ze het koninkrijk in te palmen. Er zijn verschillende manieren om ze te verslaan, maar slechts een pad zal naar de overwinning leiden en alleen de moedigste held zal door de koning tot overwinnaar uitgeroepen worden.

Kruip in de huid van echte helden

Defenders of the Realm is een coöperatief bordspel voor één tot vier spelers. De spelers kruipen in de huid van helden (Cleric, Dwarf, Eagle Rider, Paladin, Ranger, Rogue, Sorcerer en Wizard) die het koninkrijk moeten verdedigen tegen de generaals van aanvallende troepen. Als moedige en slimme helden komen de spelers terecht in een bijzonder avontuur waar ze hun strategie voorzichtig zullen moeten bepalen. Ze moeten daarbij samenwerken, en gebruik maken van hun karakteristieke eigenschappen en ze zullen uiteraard ook wat geluk nodig hebben. Wees dus gewaarschuwd! Rust zal je niet kennen! Voor elke generaal die je verslaan hebt, zullen anderen nog harder toeslaan en nog sneller oprukken naar Monarch City.

Bekijk een video van Defenders of the Realm

https://www.youtube.com/watch?v=XbuXSUuSlOA