Dead of Winter A Crossroads Game

a brick chimney with flowers

omid roshan op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 maart 2016

Dead of Winter: A Crossroads Game is het eerste spel van de serie. Je kan het spel spelen met 2 tot 5 personen. Elke speler heeft de leiding over een kolonie overlevenden in een wereld waarin de mensheid is uitgeroeid en waarin ze het moeten opnemen tegen verschrikkelijke zombies. Het spel is een meta-coöperatief psychologisch overlevingsspel waar verschillende karakters in voorkomen. De spelers werken samen om een gemeenschappelijke overwinning te behalen, maar moeten bovendien ook hun eigen geheime missies volbrengen.

Deze missies zijn heel uiteenlopend. Het kan een psychologische zet inhouden, wat vrij onschuldig is voor de anderen in de kolonie. Het kan ook een gevaarlijk obsessie zijn die het gezamenlijk doel in gevaar brengt, een sabotage van een belangrijke opdracht of, het allerergste, wraak tegen de kolonie. Het einde van het spel heeft verschillende mogelijkheden: alle spelers kunnen samen winnen of verliezen of spelers kunnen individueel winnen of verliezen. Werk dus samen aan de gemeenschappelijke opdracht, maar laat niet over je heen lopen door anderen die enkel op hun eigen overwinning uit zijn!

Dead of Winter: A Crossroads game is een uniek bordspel

Een verhaal dat je meeneemt door een harde winter in een apocalyptische wereld. De spelers worden psychologisch individueel op de proef gesteld, maar moeten tegelijkertijd een gezamenlijke missie volbrengen.

Ze moeten erin slagen bedreigingen van buitenaf te overwinnen, crisissen op te lossen, voedsel trachten te vinden en ze moeten vooral het moreel van de kolonie hoog trachten te houden. De spelers moeten vaak moeilijke en harde beslissingen nemen waarbij ze het individueel en algemeen belang voortdurend tegen elkaar moeten afwegen.

Bekijk een video van Dead of Winter