De legenden van Andor

a group of white and black dice

Ian Talmacs op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

De Legenden van Andor is een coöperatief avontuurlijk bordspel voor twee tot vier spelers waarin een groep helden moet samenwerken om een rijk te verdedigen tegen aanvallende troepen. Om de grenzen van Andor veilig te stellen, moeten de helden in vijf scenario’s gevaarlijke opdrachten vervullen (het spel heeft ook een eindscenario dat door de spelers zelf wordt ontworpen).

Het unieke spelsysteem van De Legenden van Andor

Door het unieke spelsysteem komen spelers telkens een stapje dichter bij het kasteel, maar moeten ze ook goed overwogen keuzes maken. Bijzonder aan het spel is het unieke verhaal en de gerelateerde scenario’s die een overkoepelend verhaal vormen wanneer de spelers hun opdrachten succesvol vervullen. Voor elk scenario onthult een stapel kaarten het plot van een verhaal dat zich langzaam ontvouwt en waarin de spelers de hoofdrol spelen. Met een houten marker bewegen de spelers zich voort op de legende-route, waarbij ze tijdens elk scenario op belangrijke plaatsen terechtkomen. Hier moeten spelers soms nieuwe legendekaarten nemen, kunnen er zich verrassende wendingen voordoen en komen spelers een stapje dichter bij het plot van het scenario.

Een echt heldenverhaal

Het lot van Andor zal in handen liggen van de helden. Door hun opdrachten succesvol te vervullen kunnen zij het verhaal een happy end geven. Zullen de helden ronddwalen door het land en hun opdrachten vervullen of zullen ze trouw Andor verdedigen? Beleef epische heldenverhalen met het spel Legenden van Andor!

Bekijk hier een video van de Legenden van Andor

https://www.youtube.com/watch?v=puglx-8LHQw