De Kathedraal

a group of small square objects

Clastr Cloud Gaming op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 december 2017

Het bordspel De Kathedraal is gebaseerd op het boek Pilaren van de Aarde door Ken Follett en maakt deel uit van de Kosmos-serie. Deze serie staat bekend omwille van zijn bordspellen die gebaseerd werden op bekende romans.

De Kathedraal: samenwerking tussen arbeiders en ambachtslieden

Aan het begin van de dertiende eeuw wordt van start gegaan met de bouw van de grootste en mooiste kathedraal van Engeland. De spelers zijn aannemers die helpen met de bouw van deze kathedraal en zo overwinningspunten kunnen scoren. Eerst en vooral worden arbeiders ingezet om grondstoffen te ontginnen. Daarna is het aan de ambachtslieden om deze grondstoffen te verwerken en overwinningspunten te scoren. Arbeiders kunnen ook ingezet worden om goud te produceren dat dienst doet als munteenheid.

Neem de juiste beslissingen

Tijdens elke beurt krijgen spelers 3 hoofdaannemers die verschillende taken kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld arbeiders aanwerven, goederen verhandelen of louter overwinningspunten scoren. Het goud waarover spelers beschikken moeten ze gebruiken om hun hoofdaannemers belangrijke beslissingen te laten nemen of om betere ambachtslui aan te werven. Spelers moeten dus steeds keuzes maken hoe ze hun goud besteden: aankopen doen of zo veel mogelijk overwinningspunten verzamelen. Voor dit spel bestaan zowel uitbreidingsets als uitbreidingskaarten.

Bekijk hier een video van De Kathedraal

https://www.youtube.com/watch?v=GI-VoONyHnQ