Cosmic Encounter

a close up of a board game with dices

Claudia Rancourt op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 5 mei 2016

Bouw een galactisch imperium… In het donkere heelal strijden de buitenaardse wezens van de Cosmos voor de controle over het universum. Er worden bondgenootschappen gevormd, die van tijd tot tijd veranderen, terwijl vernietigende gevechten de ruimteschepen naar de duistere gebieden van het heelal sturen.

Cosmic Encounter: een klassiek ruimtespel

De spelers kunnen kiezen uit verschillende buitenaardse rassen die elk hun eigen krachten hebben om een imperium op te bouwen dat het heelal beheerst. In Cosmic Encounter vind je heel wat buitenaardse rassen terug uit de vorige edities: The Oracle, The Loser en The Clone. Nieuwe buitenaardse rassen strijden ook mee: Remora, Mite en Tick-Tock.

Diplomatie in de ruimte

Het klassieke ruimtespel is terug. In Cosmic Encounter heeft elke speler de leiding over een buitenaards ras van de Cosmos. De actieve speler is de aanvaller. De aanvaller voert een aanval uit op een planeet van een andere speler door met zijn vloot door de hyperspacepoort te breken. Om te bepalen welke planeet er moet aangevallen worden, trekt de speler een kaart uit de lotstapel. Eens door de hyperspacepoort vuurt de speler op de planeet die op de kaart werd aangegeven. Zowel de aanvallers als de verdedigers kunnen bondgenoten uitnodigen, een duelkaart of een speciale kaart spelen om te proberen het gevecht te winnen. Het doel van het spel is om beurten kolonies proberen te vestigen op andere planeten. De winnaar is de speler die als eerste 5 kolonies op de andere planeten heeft. De kolonies hoeven zich niet noodzakelijk allemaal op dezelfde planeet te bevinden, ze kunnen dus verdeeld staan over de verschillende planeten. Om te kunnen overwinnen, moeten de spelers moeten dus krachtig, sluw en diplomatisch te werk gaan.

Bekijk een review van Cosmic Encounter