Brieven uit Whitechapel

a close up of a monopoly board game

Gabriel Tovar op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 oktober 2016

Maak je klaar om de arme en troosteloze Whitechapel buurt van Londen in 1888 binnen te stappen. In het spel Brieven uit Whitechapel staat deze buurt – het werkterrein van de vreselijke Jack the Ripper centraal.

Verken de drukbevolkte en smerige steegjes, de thuisbasis voor straatventers, schreeuwende handelaars, vieze kinderen die in lompen door de mensenmassa lopen te bedelen om geld en ellendige prostituees, ‘The Wretched’ genaamd. Het spel Brieven uit Whitechapel, dat zo’n negentig tot honderdvijftig minuten duurt neemt je mee naar het Londen van de negentiende eeuw.

Brieven uit Whitechapel: 1 tegen de rest

Eén speler kruipt in de huid van Jack the Ripper die er moet in slagen vijf slachtoffers te vinden vooraleer hij ingerekend wordt. De andere spelers zijn detectives die moeten samenwerken om Jack the Ripper te kunnen vatten voor het spel ten einde is. Het speelbord stelt de buurt van Whitechapel voor in de tijd van Jack the Ripper en heeft honderdnegenennegentig cirkels die door middel van stippellijnen met elkaar verbonden zijn.

Door de straten van Whitechapel

Gedurende het spel bewegen Jack the Ripper, de politieagenten en The Wretched zich voort langs deze stippellijnen die de straten van Whitechapel voorstellen. Jack the Ripper bezoekt in het geheim de genummerde cirkels terwijl politieagenten hun patrouilles uitvoeren op de kruispunten en The Wretched in hun eentje langs de genummerde cirkels voorbijwandelen.

Review van Brieven uit Whitechapel