Bora Bora

a group of game pieces

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 3 oktober 2016

Investeer in de mysterieuze wereld van de eilandengroep Bora Bora. Bezoek alle eilanden, bouw hutten voor de mannen en vrouwen van jouw stam en ontdek de rijkdom van de zee die een overvloed aan vis en schelpen herbergt. Stuur priesters naar de tempels en breng offers om de goden gunstig te stemmen.

Dobbelstenen voor acties

Door het gebruik van dobbelstenen moeten de spelers verschillende acties uitvoeren waarbij spelinzicht en een strategische planning heel belangrijke factoren zijn. In het spel staan de acties die de spelers moeten uitvoeren centraal. In elke ronde moeten, afhankelijk van het aantal spelers, 5 tot 7 verschillende acties worden uitgevoerd.

Een spelronde bij Bora Bora

Bij het begin van een spelronde rolt elke speler 3 dobbelstenen, daarna plaatst hij een van deze drie dobbelstenen op een actiekaart en voert bijbehorende actie uit. Hoe groter de waarde van de dobbelsteen, hoe interessanter de actie is die de speler kan ondernemen: een grotere oppervlakte om te bouwen, een grotere keuze aan bewoners, een betere positie op de weg naar de tempel, enzovoort. Heeft de dobbelsteen een kleine waarde, dan zal de actie niet zoveel opleveren, maar je kan er wel andere spelers mee verhinderen deze actie te ondernemen. Een speler kan immers enkel een dobbelsteen op een actiekaart plaatsen waarvan het aantal ogen kleiner is dan de dobbelsteen met de kleinste waarde die daar al ligt.

Drie taaktegels op een individueel spelersbord geven vaak al aan wat de speler van plan is, terwijl godentegels in een bepaalde fase kunnen worden ingezet om speciale acties uit te voeren. De speler die het spel aandachtig volgt en de meest effectieve spelstrategie heeft, zal het spel winnen.

Recensie van Bora Bora