Blood Rage

red and green chess piece on brown wooden table

Alfred Kenneally op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 maart 2016

Het leven is een Strijd; Strijd betekent Glorie; Glorie is ALLES!

In Blood Rage staat elke speler aan het hoofd van een Vikingclan. De speler heeft de controle over de krijgers, de leider en een schip. Ragnarök is gekomen en het einde van de wereld is in zicht! Voor de Vikingen is het hun laatste kans om te strijden en hun plaats aan de zijde van Odin in Valhalla veilig te stellen. Voor een Viking leiden veel wegen naar glorie.

Ze kunnen het land binnenvallen en plunderen, hun tegenstanders verpletteren in epische gevechten, opdrachten vervullen of de status van hun clan verhogen. Ze kunnen zelfs roem verdienen door te sterven in een gevecht of door Ragnarök, de ultieme onontkoombare ondergang. De meeste strategieën hangen af van de kaarten die aan het begin van elke ronde (tijdperk) worden getrokken. Door deze godsgeschenken krijgen spelers tal van gunsten voor hun clan, waaronder bijvoorbeeld verhoogde Vikingkracht, sluwe gevechtsstrategieën of een opwaardering van hun clan. De Vikingen kunnen er zelfs de hulp mee inroepen van de legendarische wezens uit de Noorse mythologie.

Kaarten in Blood Rage

De kaarten staan ook voor verschillende opdrachten, deze gaan van het domineren van bepaalde provincies tot het uitzenden van Vikingen naar Valhalla. Sommige van de kaarten staan dan weer voor één van de Noorse goden met elk zijn specifieke eigenschappen: Thor geeft meer glorie bij het winnen van een strijd, Heimdall geeft wijsheid en verrassingen, Tyr sterkt een speler in de strijd en Loki beloont een speler wanneer die een gevecht verliest of straft een winnaar. Tijdens het verdelen van de kaarten moeten de spelers dus goed nadenken over hun strategie. Gedurende het verloop van het spel moeten ze zich bovendien ook kunnen aanpassen aan de acties van de tegenstanders.

Karakters

De strijd is niet alleen afhankelijk van de sterkte van de karakters, maar wordt ook bepaald door de kaarten. Door de acties van een tegenstander goed te doorgronden en te observeren aan welke god ze trouw zijn, kan een speler voorspellen welke kaart een tegenstander zal spelen. Spelers kunnen zo hun strategie aanpassen.

Een strijd proberen te winnen is niet altijd een goede strategie. De juiste kaart kan er immers voor zorgen dat een speler beloond wordt door zich te laten vernietigen. De strategie waarmee je zeker verliest in Blood Rage is terugdeinzen voor de strijd en een glorieuze dood!

Review van Blood Rage