Belfort

a man is playing a board game on a table

2H Media op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Welkom in de wereld van Tasty Minstrel Games! Zet je elfen, dwergen en kabouters aan het werk om op zoek te gaan naar grondstoffen en bouw je eigen stad!

In Belfort hebben elfen en dwergen elk hun eigen taak

De elfen verzamelen hout uit het bos, terwijl de dwergen in de steengroeves op zoek gaan naar stenen. Een elf en een dwerg kunnen samen metaal uit de mijnen ontginnen en elk van hen kan op zoek gaan naar goud. Richt gebouwen op in de vijf districten van de stad (vijfhoekig spelbord) en huur kabouters in om de werken in goede banen te leiden.

Met de hulp van arbeiders districten veroveren

Belfort is een worker-placement spel waarbij je zowel kan scoren met je aanwezigheid in de verschillende districten als met elke type arbeider die je inzet. Hoe meer gebouwen je in een bepaald district hebt geplaatst, hoe groter je invloed en je inkomsten. Hoe hoger je score, hoe meer belastingen je echter moet betalen. Succesvolle spelers zullen dus meer moeten betalen dan spelers met weinig gebouwen! Maak optimaal gebruik van de verschillende grondstoffen en het goud, denk goed na over welke gebouwen je plaatst en maak van Belfort een bloeiende stad!