BattleLore

a brick chimney with flowers

omid roshan op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 december 2017

Dit spel volgt het Command and Colors systeem dat geïntroduceerd werd door Richard Borg. BattleLore combineert geschiedenis met fantasie en het resultaat hiervan is een bijzonder spannend spel waarbij spelers het bevel voeren over een reeks miniatuurtroepen op het slagveld van een middeleeuws ‘Uchronia’ aan het begin van de Honderdjarige Oorlog.

Command and Colors systeem bij BattleLore

BattleLore, uitgegeven door Days of Wonder, maakt gebruik van de sterke punten van Memoir ’44. Het voegt aan het Command and Colors systeem een extra dimensie toe waardoor spelers middeleeuwse gevechten kunnen leveren in combinatie met een hoge dosis epische fantasie.

De Honderdjarige Oorlog

Tijdens een rondje BattleLore wordt de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland opnieuw gestreden. Beide legers krijgen ook de hulp van Gobelins en dwergen en zelfs van uitzonderlijke wezens zoals de ‘Giant Spider’ en de ‘Earth Elemental’. Niet alleen de troepen zijn belangrijk voor de spelers, maar net zo belangrijk zijn de Lore Masters die hen kunnen helpen: tovenaars, geestelijken, strijders en schurken. Een spelletje BattleLore zullen spelfanaten zowel een unieke als een vertrouwde speelervaring bezorgen.

Bekijk hier een video van BattleLore

https://www.youtube.com/watch?v=XmI1ttBsLUE