Battle Line

a close up of a board game with black and white balls

Elena Popova op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 december 2017

In het spel Battle Line bevinden de 2 spelers zich op de gevechtslinie en leveren ze een verbeten strijd om vlaggen te veroveren. Wie als eerste 5 van de 9 vlaggen of 3 naast elkaar gelegen vlaggen kan veroveren wint de strijd. Battle Line volgt voor een stuk de principes van Poker. Spelers plaatsen om beurten een kaart bij de vlaggen en zo ontstaan er formaties van kaarten die gebaseerd zijn op de combinaties die men ook bij Poker terugvindt (straight flush, three of a kind, flush, enz. ...). De speler die de hoogste formatie samengesteld heeft, wint de vlag.

Vlaggen verzamelen bij Battle Line

Wie het spel Schotten Totten kent, zal Battle Line bekend voorkomen. De afbeeldingen zijn echter van een heel ander soort en in plaats van stenen te verzamelen moeten er bij Battle Line vlaggen verzameld worden. Het spelmechanisme van beide spellen is gelijkaardig.

Vergelijking met het spel Schotten Totten

Bij Battle Line gaan de kaarten van 1 tot 10 (in plaats van tot 9) en hou je 7 kaarten (in plaats van 6 kaarten) in je hand. Bij het spel Schotten Totten worden de stenen bij het begin van een ronde verzameld. Worden de vlaggen bij Battle Line aan het begin van een ronde verzameld, dan wordt dit beschouwd als een geavanceerde variant van het spel. De tactiek kaarten werden dan weer geïntroduceerd door het spel Battle Line en bij Schotten Totten zijn deze enkel beschikbaar bij de recentere versies van het spel. Bij de eerste uitgaven van Battle Line was de kwaliteit van de kaarten inferieur aan deze van Schotten Totten, maar inmiddels zijn ook de kaarten van Battle Line van prima kwaliteit.

Bekijk hier een video van Battle Line

https://www.youtube.com/watch?v=YFNg9SmC4S0