Arkham Horror

a close up of a table with small objects on it

ibmoon Kim op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 december 2017

We schrijven het jaar 1926 en de turbulente ‘Roaring Twenties’ zijn in volle gang. Jonge dames dansen tot in de vroege uurtjes in rokerige aangelegenheden en de alcohol die er door de maffia geleverd wordt vloeit rijkelijk. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog komt er geen einde aan het plezier en geniet iedereen met volle teugen van hun hernieuwde vrijheid.

Versla de 'Ancient Ones' in Arkham Horror

Er hangt echter een dreigende schaduw boven de feestvreugde in Arkham. Buitenaardse wezens, gekend onder de naam ‘Ancient Ones’, schuilen in de holle ruimte van plaats en tijd en proberen onze aarde in te palmen. De poorten hebben zich geopend en moeten zo snel mogelijk weer gesloten worden voor de ‘Ancient Ones’ de mensheid overheersen. Slechts een handvol onderzoekers zijn in staat om de wereld tegen deze buitenaardse wezens te beschermen. Zullen zij hierin slagen?

Een harde strijd op leven en dood

Arkham Horror is een coöperatief avonturenspel, gebaseerd op het fictief universum Cthulhu Mythos dat door H.P. Lovecraft gecreëerd werd. Spelers hebben de keuze uit 16 onderzoekers die door de straten van Arkham op zoek moeten naar de ‘Ancient Ones’ om te voorkomen dat ze de aarde inpalmen. Voor er met het spel van start gegaan wordt, wordt een van de acht ‘Ancient Ones’ gekozen. Tijdens het spel kunnen de spelers hun karakters opwaarderen door middel van vaardigheden, bondgenoten, items, wapens en toverspreuken. Het is de taak van de spelers om de straten van Arkham veilig te houden. Dit doen ze onder meer door monsters te bestrijden, maar hun belangrijkste taak blijft om de poorten te sluiten zodat deze buitenaardse krachten de aarde niet kunnen binnendringen. Als spelers er niet in slagen om de poorten te sluiten, dalen deze krachten op aarde neer en rest er slechts een mogelijke manier om hen te vernietigen: een harde strijd op leven en dood!

Bekijk hier een video van Arkham Horror

https://www.youtube.com/watch?v=NebLTok301o