AquaSphere

two men playing chess board game

Tanner Mardis op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

Nieuws uit de diepten van de oceaan! AquaSphere is een wetenschappelijk onderzoekscentrum op de bodem van de oceaan. Je gaat samen met je team, bestaande uit een ingenieur, een wetenschapper, verschillende robots en onderzeeërs, op zoek naar zoveel mogelijk informatie.

AquaSphere: vier rondes de tijd om het onderzoekscentrum uit te breiden

Het spelbord van AquaSphere heeft twee belangrijke gebieden: het wetenschappelijk onderzoekscentrum met zes sectoren waarin de wetenschappers experimenten leiden en het hoofdkwartier, waar de ingenieur de ontwikkeling van de robots leidt. Het spel bestaat uit vier rondes. In een ronde voeren de spelers om beurten een actie uit. Ze hebben de keuze uit drie acties: een robot programmeren, een actie uitvoeren met hun robot of passen. Door het labo uit te breiden, onderzeeërs op missie te sturen, kristallen te verzamelen en octopussen te onderzoeken kan je de vaardigheden van je team uitbreiden of wetenschapspunten verzamelen, die je nodig hebt om het spel te winnen. Het onderzoekscentrum is eigenlijk vrij klein en gedurende het spel kan je dit uitbreiden om alles een plaats te geven. Dit kost echter kostbare tijd.

Strategie en tactiek

AquaSphere is een uitdagend spel waarbij strategie en tactiek heel belangrijk zijn. Om het spel te winnen zullen spelers een goed plan moeten opstellen en hun kansen optimaal moeten benutten.

Bekijk een video van AquaSphere

https://www.youtube.com/watch?v=Hvnlnxmdiws