Android Netrunner

seven white and red dices on brown wooden table

Nick Fewings op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 2 maart 2016

Welkom in New Angeles, de thuishaven van “The Beanstalk”. NBN is trots om al uw favoriete programma’s te kunnen presenterenvanuit onze vestigingen in één van de meest bijzondere monumenten dat de mensheidooit heeft voortgebracht. Wij bieden u perfecte live streaming in muziek en 3D,nieuws en sitcoms, klassieke films en series. Wij brengen het u allemaal. Wij bevindenons in een nieuw tijdperk. De mensheid raast de ruimte en de toekomst in met elke dag een verbazingwekkende reeks nieuwe ontwikkelingen. NBN volgt deze ontwikkelingen en brengt u alles waar u naar verlangt.

Hoe speel je Android Netrunner?

Android Netrunner is een asymmetrisch interactief kaartspel voor 2 spelers. Het speelt zich af in de cyberpunk toekomst van Android en Infiltratie en gaat over de strijd tussen demachtige Corporation en de Runners.

De Corporation zal de agenda’s als remoteservice in het spel brengen. Ze zal proberen deze te voltooien voordat de Runnerhen aanvalt en deze agendapunten van hen afneemt. Dit vraag tijd en credits. Omtijd te kopen en de credits te verdienen, moeten ze hun servers en databurchtenmet firewalls veilig stellen. Deze veiligheidsprogramma’s bestaan inverschillende variëteiten. Er zijn eenvoudige obstakels, poorten met geheimecodes en agressieve schilden.

Ze zijn als het ware de ogen, oren en wapens vande Corporation op de uitgebreide supersnelweg van het netwerk. Runners op hunbeurt moeten hun tijd en credits spenderen om genoeg resources te verkrijgen,om de nodige hardware te kopen en om krachtige programma’s aan te schaffentegen de firewalls om zo de gegevens van de Corporation te kunnen hacken. De opdracht van de Runners is altijd een beetje wanhopig, ze hebben een strak tijdschema en zijn mysterieus.

Wanneer een Runner een aanval plant op een servervan de Corporation riskeert hij dat zijn beste programma in de vuilnisbak belandt of dat zijn programma opgespoord wordt en hij zo kwetsbaar wordt voorde tegenmaatregelen van de Corporation. Het gebeurt vaak dat een onvoorbereideRunner er niet in slaagt door een schild te breken en zo ernstige schadeoploopt. Zelfs al slaagt een Runner er in om door het schild van de Corporationheen te dringen, dan nog is het resultaat hiervan niet altijd positief. Somsvindt de Runner iets waardevols, maar soms kan hij ook enkel vernietigen wat deCorporation aan het opbouwen was.

Wie als eerste 7 agendapunten kan verzamelen,wint het spel. Heel waarschijnlijk ging aan de overwinning heel wat schade ofslechte publiciteit vooraf.

Bekijk hier een review van Android Netrunner: