Amerigo

seven white and red dices on brown wooden table

Nick Fewings op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

In het spel Amerigo helpen de spelers Amerigo Vespucci op zijn ontdekkingstocht naar nieuwe gebieden. De spelers verkennen de eilanden van Zuid-Amerika, stellen handelsroutes veilig en bouwen nieuwe nederzettingen.

Het unieke spelsysteem van Amerigo

De acties die de spelers kunnen uitvoeren worden bepaald door blokjes in een blokjestoren. Dit mechanisme werd eerder al gebruikt in de spellen Im Zeichen des Kreuzes en Wallenstein, beiden uitgegeven door Queen. Bij het begin van het spel gooien spelers blokjes in de toren. Deze blokjes bestaan in zeven verschillende kleuren en elke kleur staat voor een specifiek type actie. Gedurende het spel worden de blokjes in de toren aangevuld. Sommige van deze blokjes raken vast in de toren, andere blokjes vallen er makkelijk uit. Spelers moeten dus zowel tactisch spelen - waarbij ze zo veel mogelijk voordeel halen uit de beschikbare acties - als strategisch – welke acties ze het best op een bepaald ogenblik tijdens het spel gebruiken.

Met een zeilboot eilanden verkennen

Afhankelijk van het aantal spelers bestaat het spelbord uit negen, twaalf of zestien tegels. Spelers zeilen met hun schip over een landkaart waarop verschillende eilanden staan. Eenmaal ze een eiland bereikt hebben, richten ze er nederzettingen op waar ze goederen kunnen verzamelen en zo punten kunnen scoren. Spelers kunnen ook investeren in kanonnen om zichzelf te beschermen tegen de piraten die de kust onveilig maken en ze kunnen op verschillende vlakken vooruitgang boeken om zo speciale voordelen te krijgen.

Bekijk hier een video van Amerigo

https://www.youtube.com/watch?v=1B1fKn1gQmE