Alien Frontiers

a board game on a table

Alexander Lyashkov op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 3 oktober 2016

Ben jij in staat de ruimte over te nemen? Een nieuwe planeet draait rond de aarde en enkel de moedigste ruimtevaarders kunnen deze koloniseren. Makkelijk wordt het zeker niet, maar als jij alle middelen op een juiste manier kan aanwenden, een vloot kan bouwen, buitenaards leven kan opzoeken en kolonies kan uitbouwen, kan deze planeet de jouwe worden.

In het spel Alien Frontiers moeten alle middelen op de juiste manier aangewend worden om een nieuwe planeet te koloniseren. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Gedurende het spel gebruiken de spelers alle mogelijkheden van het universum en buitenaardse technologieën om op strategische plaatsen ruimtekoepels te bouwen en zo de macht te krijgen over deze nieuwe wereld. Het spelbord stelt het universum voor met de planeet, zijn maan en de ruimtestations rond de planeet. De ruimteschepen worden voorgesteld door dobbelstenen. Deze ruimteschepen worden in de verschillende ruimtestations geplaatst om zo middelen te verwerven en de vloot uit te breiden om tenslotte de nieuwe planeet te koloniseren.

Tokens en planeten

Gedurende het spel plaatsen de spelers tokens op de verschillende plaatsen van de planeet. Deze tokens geven aan hoeveel controle de speler over een bepaald gebied heeft. Hoe meer tokens, hoe meer macht een speler over dit gebied heeft. Ooit werd de planeet bewoond door buitenaardse wezens die in dit wonderbaarlijke universum buitenaardse technologieën achterlieten. Met jouw ruimteschip kan je in dit universum de verschillende technologieën ontdekken die je kunnen helpen je doel te bereiken.

Hoe win je Alien Frontiers?

Om het spel te winnen zal je jouw macht op een zo doeltreffend mogelijke manier moeten uitbreiden, door gebruik te maken van jouw ruimtevloot, de buitenaardse technologieën en de gebieden waar je de overhand hebt. Daarbij zal je ook moeten verhinderen dat je tegenstanders eigen kolonies gaan ontwikkelen. Ben jij in staat een buitenaards universum over te nemen? Rol de dobbelstenen op een zodanige manier dat je zoveel mogelijk voordeel haalt uit je situatie waarbij je jouw tegenstander zo ver mogelijk uit de buurt houdt. Gebruik de Alien tech-kaarten om het rollen van de dobbelstenen te beïnvloeden en bonussen om de regels te omzeilen. Steel middelen, palm gebieden in en doe alles wat in je macht ligt om als eerste de planeet te koloniseren. Makkelijk zal het niet worden, je tegenstanders zijn immers net hetzelfde van plan!

Video van Alien Frontiers