Agricola - 2 Spelers

a close up of a board game with black and white balls

Elena Popova op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 6 oktober 2016

Agricola: 2 Spelers is de nieuwste versie van Uwe Rosenbergs Agricola. Het werd ontworpen voor twee spelers en concentreert zich vooral op het verwerven van terreinen en het bij elkaar krijgen van zoveel mogelijk dieren. Dus vaarwel ploegen en groenten!

In Agricola: 2 Spelers ben je een veehouder die paarden, koeien, schapen en vakens fokt en zo goed mogelijk je weilanden benut. Het spel gaat van start met een 3x2 speelbord dat naargelang het spel vordert uitgebreid kan worden waardoor spelers hun terrein kunnen uitbreiden en hun dieren meer ruimte kunnen geven.

Zestien(!) acties in Agricola 2 spelers

Spelers kunnen zestien verschillende acties uitvoeren, waarbij elke speler in elk van de acht ronden drie acties kan ondernemen. Door terreinen met omheiningen af te bakenen en door verschillende soorten dieren te verzamelen scoren de spelers overwinningspunten. De speler met de meeste overwinningspunten wint het spel.

Maar liefst 8 verschillende gebouwen

In het basisspel zijn vier standaardgebouwen en vier speciale gebouwen beschikbaar. Elk van deze gebouwen geeft de spelers verschillende mogelijkheden en/of overwinningspunten aan het einde van het spel. Om succes te boeken moeten spelers een evenwicht vinden tussen het oprichten van hun infrastructuur (afgebakende terreinen en gebouwen) en het verkrijgen van dieren (de grootste bron van overwinningspunten).

Video van Agricola 2 spelers

Bekijk hier het Agricola bordspel voor 3-4 spelers.