Agricola - 2 spelers

a table with a game board and game pieces on it

Jacques Dillies op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 5 december 2017

Agricola: 2 Spelers is de nieuwste versie van Uwe Rosenbergs Agricola. Het werd ontworpen voor twee spelers en concentreert zich vooral op het verwerven van terreinen en het verzamelen van zoveel mogelijk dieren. Dus vaarwel ploegen en groenten!

Aan de slag op de boerderij met Agricola: 2 Spelers.

In Agricola: 2 Spelers ben je een veehouder die paarden, koeien, schapen en varkens fokt en zo goed mogelijk je weilanden benut. Het spel gaat van start met een 3x2 speelbord dat naargelang het spel vordert uitgebreid kan worden, waardoor spelers hun terrein kunnen uitbreiden en hun dieren meer ruimte kunnen geven. Spelers kunnen 16 verschillende acties uitvoeren, waarbij elke speler in elk van de 8 ronden 3 acties kan ondernemen. Door terreinen met omheiningen af te bakenen en door verschillende soorten dieren te verzamelen, scoren de spelers overwinningspunten. De speler met de meeste overwinningspunten wint het spel.

Een evenwicht tussen infrastructuur en dieren.

In het basisspel zijn 4 standaardgebouwen en 4 speciale gebouwen beschikbaar. Elk van deze gebouwen geeft de spelers verschillende mogelijkheden en/of overwinningspunten aan het einde van het spel. Om succes te boeken moeten spelers een evenwicht vinden tussen het oprichten van hun infrastructuur (afgebakende terreinen en gebouwen) en het verzamelen van dieren (de grootste bron van overwinningspunten).

Bekijk hier een video van Agricola: 2 Spelers

https://www.youtube.com/watch?v=gQtLitV_gkY