Abyss

a close up of a monopoly board game

Gabriel Tovar op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

De macht van Abyss ligt voor het grijpen, tijd dus om koning te worden en te genieten van alle privileges die dit met zich meebrengt. Speel het spel op een listige manier of probeer zoveel mogelijk stemmen van de Raad te kopen. Schakel de hulp in van de invloedrijkste Lords en gebruik hun macht om de meest strategische plaatsen in te lijven. Zorg ervoor dat jij de enige bent die het volk van Abyss kan leiden!

De drie fases van Abyss

Abyss speelt zich af in een onderwaterwereld en spelers moeten erin slagen de meest strategische plaatsen te veroveren. Het is een spel waarbij ontwikkelen, combineren en verzamelen centraal staan. Het spel bestaat uit drie fases: bondgenoten verzamelen, deze inzetten om Lords of the Abyss in te huren en deze Lords gebruiken om toegang te krijgen tot de verschillende gebieden van de stad.

Lords met speciale vaardigheden

Spelers moeten van een trekstapel kaarten nemen en de Lords van Abyss die op deze kaarten afgebeeld staan, geven de speler speciale vaardigheden. Eenmaal je deze Lords op een locatie hebt ingezet, verliezen ze hun kracht. Spelers moeten dus het ogenblik waarop ze locaties inlijven goed weten uit te kiezen, zodat ze op het einde van het spel de hiermee zoveel mogelijk punten scoren.

Bekijk een video van Abyss

https://www.youtube.com/watch?v=jpp0rWPyiGo