A Few Acres of Snow

ball with number lot

dylan nolte op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 november 2016

A Few Acres of Snow is een spel voor twee spelers, een zogenaamd deck-building spel, en speelt zich af in de tijd van de Frans-Britse oorlog in Noord-Amerika. Het spelmechanisme doet denken aan het spel Dominion: het is een deck-building spel dat gebruikt maakt van multifunctionele kaarten. Bij het spelen kiezen de spelers slechts één aspect van de kaart die gespeeld wordt. Voor elke ruimte die een speler inneemt komt er een kaart op zijn spelersdek bij.

A Few Acres of Snow: Groot-Brittannië vs Frankrijk

Twee machtige naties strijden om de macht. Meer dan honderdvijftig jaar lang streden Groot-Brittannië en Frankrijk om de macht over Noord-Amerika. Duizenden kilometers ver van huis werden de kolonisten en soldaten geconfronteerd met ondoordringbare wouden, onvoorspelbare indianenstammen en mijlenverre afstanden. Ondanks al deze hindernissen slaagden ze er toch in een bittere strijd te voeren waarbij de Britten Quebec wisten te veroveren.

Voor twee spelers

A Few Acres of Snow is een spel waarbij twee spelers deze strijd herbeleven. Door hun beslissingen kan de geschiedenis er helemaal anders uitzien. In het spel A Few Acres of Snow worden locaties en manschappen vertegenwoordigd door de kaarten. Gedurende het spel worden kaarten aan de stapels toegevoegd waardoor een speler meer acties kan uitvoeren. Tijdens het spel kunnen veel verschillende strategieën worden toegepast: hoe snel bouw je je leger op, zet je de oorspronkelijke bewoners van Amerika in, hoeveel energie moet je besteden aan de economie? Het spel draait om meer dan louter het vechten – om te overwinnen zal je het land succesvol moeten koloniseren.

Recensie van A Few Acres of Snow