Beste bordspellen van 2015

a group of small square objects

Clastr Cloud Gaming op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 1 juni 2015

Het einde van 2015 nadert. De grootste spellenbeurs ter wereld in Essen zit erop. Tijd om een balans op te maken. In dit artikel gaan wij jullie een top 10 van de voorlopig beste spellen van 2015 voorstellen. Dit zijn gezelschapsspellen die volgens spellenliefhebbers en kenners tot de bordspellen top 10 2015 behoren. Het zijn gewoon goede spellen, waarmee je zeker geen kat in de zak koopt.

In ieder geval vind je hieronder alvast de bestverkochte bordspellen van September 2021:

  1. De Legenden van Andor - Bordspel1. Memoir '44 - Engelstalig Bordspel1. Ravensburger Puerto Rico - Bordspel1. Keyflower - Bordspel1. Trajan - Bordspel1. Medina - Bordspel1. Lancaster - Bordspel1. Cuba El Presidente1. Genoa De bekende spellenuitgevers van Nederland brengen elk jaar weer nieuwe spellen op de markt. Soms zijn het spellen die origineel in het Nederlands zijn bedacht. Maar vaker dan niet, zijn het vertalingen uit andere talen, meestal uit het Duits. Het aanbod van nieuwe leuke spellen moet in 2015 nog op gang komen. Onderstaande zijn enkele bordspellen, die in 2015 op de Nederlandse markt gekomen zijn.

Dit artikel zullen we in de loop van het jaar updaten met de nieuwste bordspellen. In Duitsland en de VS zijn al een stuk meer spellen op de markt, maar het duurt altijd even voordat de Nederlandse uitgevers zich daaraan wagen. De meeste spellen komen uit na de zomervakantie om de nieuwste spellen op Spiel Essen te kunnen presenteren.

De beste spellen van 2015

Hieronder een selectie van de beste spellen van 2015, die op de Nederlandse markt zijn gekomen. Sommige spellen zijn remakes van alwat oudere spellen. Ze zijn hier toch opgenomen, omdat dit vaak uitstekende spellen zijn, die moeilijk verkrijgbaar waren.

  1. Ravensburger La Cucaracha - Kinderspel1. Dominion Big Box 2nd Edition1. Red Light A Star is Porn kaartspel Engels1. Machi Koro - Kaartspel1. Openhartig Classic - Kaartspel1. REICK inspiratie slinger1. De slimste Mens Ter Wereld - Bordspel1. Retro Electronisch Vriendje, 49in11. Cup King - Kinderspel

Kolonisten van Catan Reiseditie

Kolonisten van Catan kent natuurlijk iedereen. Het spel van Klaus Teuber is wereldberoemd en elke spellenfanaat is er groot mee geworden. Nou ja, de meeste dan. Na vele uitbreidingen en nieuw ontwikkelde spelmechanismen is het nu tijd om ook op vakantie Catan te kunnen spelen. Lekker op het strand, op de camping of tijdens een wandeltochtje handel en bouw je je eigen dorp en stad op het eiland Catan. Interesse? Bestel dan Kolonisten van Catan reiseditie meteen bij Bol.com!

La Granja

In La Granja, bezitten spelers kleine boerderijen bij de Alpich vijver in de buurt van het dorp Esporles op het eiland Mallorca. Na verloop van tijd, breid je je boerderij uit en lever je goederen aan het dorp. De spelers strijden zo om de titel “La Granja” voor hun landgoed!

La Granja is een fascinerend spel dat een zorgvuldige planning vereist. Timing en snelheid is van cruciaal belang. Echter, succesvolle spelers moeten kunnen omgaan met de onzekerheid van gebeurtenissen tijdens het spel. De speler die de meeste punten heeft verdiend aan het eind van het spel is de winnaar en de nieuwe eigenaar van het La Granja-landgoed!

Bekijk ook de review:

Klinkt leuk? Bestel dan La Granja meteen bij Bol.com!

Varkentjes wassen

Varkentjes wassen is een eenvoudig en snel kinderspelletje. In dit spel worden twaalf “vuile” varkens geplaatst in een vierkant op de tafel. Ze hebben 1-6 plekjes jam in één van de vier kleuren op hun rug, en ze zijn kijken in verschillende richtingen. De actieve speler gooit drie dobbelstenen die de kleur en het aantal plekken van het varken die moet worden gereinigd bepalen. De spelers gaan snel op zoek naar dit bijzondere varken en racen dan naar het stuk zeep waar het varken naar kijkt. Als deze bijzondere varken niet zichtbaar is, moeten ze in plaats daarvan de “jampot” in het midden de tabel grijpen. Als de eerste speler die iets grijpt, het juiste item pakt, draait hij het varken naar zich toe. Als het varken al op zoek was in zijn richting, neemt hij in plaats daarvan een fiche. De speler die de meeste varkens heeft verzameld aan het eind van het spel wint.

Een leuk en grappig spel voor kinderen vanaf 5 tot 9 jaar oud. Bestel Varkentjes wassen nu bij Bol.com!