Beste bordspellen 2017

a close up of a wooden table with a star on it

Shamoil op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 0 maart 2017

Ook het jaar 2017 belooft weer een topspellenjaar te worden. De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen. In dit artikel zullen we jullie een aantal bordspellen voorstellen die in 2017 uit zullen komen. Daar ze nog niet speelbaar zijn, kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen dat dit top bordspellen zijn, maar de beschrijvingen geven al veel prijs.

De beste bordspellen van dit moment:

  1. 1. YULU - Spy Code Operation: Escape Room - Actiespel1. Dominion Kaartspel1. Codenames - Gezelschapsspel1. De Legenden van Andor - Bordspel1. Ravensburger Puerto Rico - Bordspel1. Camel Up - Bordspel1. Ticket to Ride Europe - Bordspel1. 7 Wonders Duel - Bordspel1. 30 Seconds Herziene Editie - Bordspel1. Patchwork - Gezelschapsspel

Unfair

Uit de titel kun je opmaken dat dit spel overduidelijk gemeen moet zijn. Het gaat over het bouwen van pretparken, maar dat betekent niet dat het er altijd braafjes aan toe gaat. Je moet met beperkte middelen jouw pretprak uitbreiden met atracties en ‘upgrades’. Maar je kunt ook acties sparen om zo vervelende dingen aan je tegenstanders te doen. Iets om in 2017 naar uit te kijken.

Pandemic Legacy – Seizoen 2

Het tweede deel van het uitermate populaire Pandemic Legacy. Ook nu moet je met je medespelers de wereld redden van een dodelijk virus. Klinkt als Pandemic, de normale editie, maar in Legacy behoud je je karakter. Zo ontstaat een geweldig verhaal en leef je echt mee met je personage. Benieuwd wat seizoen 2 in 2017 gaat brengen!

Tiny Epic Quest

Fans van Aziatische RPG-spellen opgelet! Dit is er een voor jullie. Spelers verkennen in dit spel de spelwereld en voltooien quests om zo punten te verdienen. Dit gebeurt alles in een kleurrijk fantasievol koninkrijk. Het komt zelfs met modulaire houten stukken, zodat je kunt zien welk gereedschap je held bij zich draagt. Naast de fanastische setting, heeft Tiny Epic Quest ook een ‘push-your-luck’ mechaniek waarvan de effecten voor iedereen meteen voelbaar zijn. Het is een slim idee dat helpt de illusie te creëren van een levende wereld die alle helden met elkaar delen. Veelbelovende strategie, verhalende en opwinding, dit ziet er uit als de hit van 2017.

Kun je niet wachten op deze spellen. Kijk dan eens naar de onderstaande bordspellen. Dit zijn de bestverkochte bordspellen van dit moment: