Bordspellen voor 2 personen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (15 stemmen, gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...Loading...

Niet altijd heb je een grote groep mensen om je heen waarmee je kunt spelen. En als spelletjesfanaat wil je eigenlijk wel elke dag spelen. En soms wil je gewoon aan het eind van de dag met je vrouw of met je man nog even een leuk bordspel spelen. Dat is gezellig en er zijn genoeg leuke bordspellen voor 2 personen.

Sommige mensen denken dat er gewoon niet fraaie spellen voor met z’n tweetjes zijn. Zij denken dat goede spellen alleen te spelen zijn met een groep van drie of meer mensen. Echter, niets is minder waar. Er zijn zat gezelschapsspellen die super zijn voor twee. Er zijn zelfs spellen die speciaal gemaakt zijn voor twee spelers.

Dit zijn alvast enkele erg goede spellen voor exact twee personen:

  1. Dominion
  2. Patchwork (tip!)
  3. Jaipur
  4. Babel
  5. Kahuna
  6. Asante

En wat is er leuker om met je vriend of vriendin, partner, man of vrouw een spel te spelen? Het maakt niet uit of dit een bordspel is of een kaartspel. Ze kunnen lang of juist kort duren. Je hebt bordspellen voor 2 die zijn eenvoudig, maar je hebt ook hele goede spellen die juist ingewikkeld zijn en waarmee je uren ziet bent.

Goede mix spellen voor 2

Wij hebben getracht een lijst samen te stellen met een goede mix tussen de vele genres en moeilijkheidsgraden. Zo is er voor iedereen wat bij. De nadruk ligt echter wel op de tussenweg tussen heel eenvoudig en heel moeilijk. De meeste van de onderstaande spellen voor 2 personen duren tussen de drie kwartier en een anderhalf uur.


Patchwork - Gezelschapsspel
Toegankelijk, tactisch tweepersoonsspel.Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Lost Cities the Card Game
Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Carcassonne Spel - Nieuwe editie
In dit bekende legspel Carcassonne bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgeb Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Dominion Basisspel
In het Dominion kaartspel probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je t Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Stone Age - Kaartspel
Hard werken in het Stenen Tijdperk! Leid je stam in het verzamelen van hout, steen en goud in het coole bordspel Stone Age. Handel op de rivier, bouw je dorp en kroon jezelf tot de meest krachtige lei Lees verder...Wees de eerste om dit spel te beoordelen!

Ticket to Ride Europe - Bordspel
Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je per trein over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je sch Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Caylus ( handleiding EN) - Bordspel
1289. Om de grenzen van het Franse Koningrijk te versterken besluit Koning Philip de Schone om een nieuw kasteel te bouwen. Op dat moment is Caylus een klein stadje, maar heel snel verzamelen vele arb Lees verder...Wees de eerste om dit spel te beoordelen!

Keltis Fun & Go
Steen voor steen na ar de overwinning! Een snel spel met eenvoudige regels! Als je aan de beurt bent, draai je een tegel open. Je moet kiezen of je daarmee een rij langer gaat maken, een nieuwe rij be Lees verder...Wees de eerste om dit spel te beoordelen!

Ravensburger Scotland Yard master - Bordspel
De gratis app maakt van de smartphone of tablet van de detectives een digitale regelkamer; moderne opsporingsmethoden van analyse tot plaatsbepaling helpen mee Mister X op het spoor te komen! Maar ook Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Blokus - Bordspel
Plaats je speelstukken en verdedig je territorium met het spel Blokus! Er geldt maar één regel: elk stuk dat je neerlegt moet minstens één ander stuk van dezelfde kleur raken, maar alleen bij de h Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Jaipur - Kaartspel
Jaipur, hoofdstad van Rajasthan. Je bent één van de machtigste handelaren in de stad. Maar dat is niet genoeg, want enkel de handelaar met twee Seals of Excellence krijgt het privilege van een uitno Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Qwirkle - Bordspel
Qwirkle is een abstract familiespel voor het hele gezin.Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor punten. Maak je een serie af of beeindig je het spel, dan krijg je bonuspun Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Nog een paar spellen die uitstekend zijn voor 2 personen in deze video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *