King of New York

a group of white and black dice

Ian Talmacs op Unsplash

Jelle van der Zwaag op 4 mei 2017

In ‘de stad die nooit slaapt’ valt er altijd wel iets te beleven. Het kan het licht zijn, het kan de energie zijn of misschien zijn het wel de reusachtige monsters die de stad proberen te verwoesten! King of New York werd ontworpen door Richard Garfield. Hij haalde zijn inspiratie bij het spel King of Tokyo en voegde er een paar nieuwe elementen aan toe.

King of New York: monsters aan de top

Net zoals in het spel King of Tokyo is het de bedoeling het eerste monster te zijn dat twintig overwinningspunten binnenhaalt of als laatste monster het spel te overleven. Spelers kunnen drie keer met zes dobbelstenen gooien en bijhorende acties uitvoeren. Klauwen brengen schade toe aan andere monsters, harten genezen je eigen verwondingen en energie kan je verzamelen zodat je nieuwe krachtkaarten kan kopen die je unieke vaardigheden geven. Het nieuwe aan het spel is dat je een superster kan worden in de grote stad. Je kan roem verwerven, wat je overwinningspunten zal opleveren, maar de status van superster is vergankelijk, dus zal je ervan moeten genieten zolang het duurt.

Hou het leger op een afstand

Het spelbord van King of New York is groter dan dat van King of Tokyo, waarbij elk monster een district in New York bezet en iedereen roem probeert te verwerven in Manhattan. Aanvallen, of het nu is om aan de legereenheden te ontsnappen of om op zoek te gaan naar gigantische kansen, doe je door een monster in een ander district te plaatsen. Je kan tijdens het spel inderdaad gigantische kansen krijgen, want door gebouwen te vernietigen krijg je bonussen. Hoe meer gebouwen je echter vernietigt, hoe harder het leger zal optreden. De monsters van King of New York kan je ook in het spel King of Tokyo gebruiken en vice versa, maar de kaarten werden specifiek voor het spel King of New York ontwikkeld.

Bekijk een video van King of New York

https://www.youtube.com/watch?v=0_IpyCc1HPU