Go bordspel

Go Bordspel

 15,99

Het spel Go bestaat uit een bord en gekleurde stenen en kan ook gebruikt worden om andere abstracte strategische spellen te spelen zoals Connect6, Go-Moku, Pente en nog tal van andere spellen.

Hier bestellen

SKU: 161

Productbeschrijving

Op het eerste gezicht is Go een eenvoudig spel waarbij 2 spelers om beurten stenen plaatsen op een bord van 19×19 lijnen (of kleiner). Eens de basisregels duidelijk zijn, zal je merken dat Go heel wat meer diepgang heeft en zal je begrijpen waarom velen dit spel één van de meest fascinerende abstracte spellen ooit vinden. De spelers moeten proberen gebieden op het bord te veroveren door ze te omsingelen met stenen. Het spel is ten einde als het bord vol ligt of als de spelers overeenkomen het spel te beëindigen (wat meestal het geval is). De speler met de meeste gebieden wint het spel.

Ook wel wéi qí

Er wordt voor het eerst melding gemaakt van dit spel (wéi qí) in de “Gesprekken van Confucius” (551-479 v.C.). In 1952 werd in de graven van de voormalige Han dynastie (206 v.C. – 9 A.D) een Go-bord van 17×17 ontdekt. Er bestaan heel wat tegenstrijdige anekdotes over de uitvinding van het spel. Volgens sommigen zou het spel uitgevonden zijn door de legendarische keizer Yao (2357-2256 v.C.) als bezigheid voor zijn gehandicapte zoon. Anderen beweren dat het een uitvinding was van Keizer Shun (2255 – 2205 v.C.) om de mentale capaciteiten van zijn achterlijke zoon te stimuleren. Een derde anekdote is dat een zekere Wu, een vazal van Keizer Jie (1818 – 1766 v.C.) het spel heeft uitgevonden (net als het normale kaartspel) en een vierde verhaal beweert dat het spel gecreëerd werd door astrologen in de Zhou dynastie (1045 – 255 v.C.).

Go: Een bord en gekleurde stenen

Het spel Go bestaat uit een bord en gekleurde stenen en kan ook gebruikt worden om andere abstracte strategische spellen te spelen zoals Connect6, Go-Moku, Pente en nog tal van andere spellen.

Bekijk een video over het Go Bordspel

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Go Bordspel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *