five tribes
five tribes 6five tribes 5five tribes 4five tribes 3five tribes 2

Five Tribes

 53,94

Doorheen het land van 1001 Nachten, bereikt jouw caravaan het legendarische sultanaat Naqala. De oude sultan is net overleden en de macht over Naqala ligt er voor het grijpen. De orakels voorspelden al dat vreemdelingen zouden komen om de macht over te nemen door de stammen die er leven hiervoor in te zetten. Zal jij de voorspelling doen uitkomen?

Hier bestellen

SKU: 38

Product Description

Doorheen het land van 1001 Nachten, bereikt jouw caravaan het legendarische sultanaat Naqala. De oude sultan is net overleden en de macht over Naqala ligt er voor het grijpen. De orakels voorspelden al dat vreemdelingen zouden komen om de macht over te nemen door de stammen die er leven hiervoor in te zetten. Zal jij de voorspelling doen uitkomen? Door de hulp van de oude Djinns en een strategische opstelling van de stammen wordt het sultanaat misschien wel van jou.

Uniek verschil met traditionele “worker placement” spellen

Het spel Five Tribes werd ontworpen door Bruno Cathala en bouwt voort op de traditionele Duitse spellen die houten meeples gebruiken. Een uniek verschil met de traditionele “worker placement” spellen is dat bij het begin van het spel Five Tribes de meeples al een plaats hebben. De spelers moeten deze strategisch verplaatsen over de verschillende steden, markten, oases en heilige plaatsen. Hoe, wanneer en waar je de meeples, die deze vijf stammen vertegenwoordigen, verplaatst, zal jouw overwinning of verlies bepalen.

Five Tribes, vijf stammen

De vijf stammen zijn Assassins, Elders, Builders, Merchants, and Viziers. Net zoals bij de meeste andere spellen van “Days of Wonder” zijn de spelregels duidelijk en makkelijk om aan te leren. Een strategie bepalen vraagt echter wel wat meer denkwerk dan bij andere spellen. Je moet zorgvuldig bepalen door welke acties je het beste kan scoren en hoe deze jouw tegenstanders een nadeel kunnen opleveren. Verschillende wegen kunnen naar een overwinning leiden. Het oproepen van de machtige Djinns kan bijvoorbeeld een grote hulp zijn om de controle over dit legendarische sultanaat te verkrijgen.

Een hele speelsessie van Five Tribes

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Five Tribes”

Your email address will not be published. Required fields are marked *