Sale!
eufraat en tigris
eufraat en tigris 3eufraat en tigris

Eufraat en Tigris

 70,99  61,95

In het spel Eufraat & Tigris, door velen beschouwd als het meesterwerk van Reiner Knizia, moeten de spelers in de Vruchtbare Halvemaan oude beschavingen bouwen door middel van het plaatsen van tegels.

Hier bestellen

SKU: 39

Product Description

In het spel Eufraat & Tigris, door velen beschouwd als het meesterwerk van Reiner Knizia, moeten de spelers in de Vruchtbare Halvemaan oude beschavingen bouwen door middel van het plaatsen van tegels.

Vier leiders

De spelers hebben 4 verschillende leiders: landbouw, handel, godsdienst en politiek. Deze worden gebruikt om overwinningspunten te behalen in dezelfde categorieën. Op het einde van het spel scoor je het aantal punten dat overeenkomt met de punten in jouw zwakste categorie. De spelers moeten er dus op letten aan alle categorieën evenveel aandacht te besteden.

Eufraat en Tigris: Veel conflicten

Als beschavingen met elkaar in contact komen op het bord, ontstaan er conflicten. Er bestaan externe conflicten, waarbij slechts één leider van elke categorie zo’n conflict kan overleven. Door interne conflicten kunnen leiders ook vervangen worden binnen een beschaving. Vanaf de Mayfair editie uit 2008 bestond het spel uit een dubbelzijdig spelbord en extra onderdelen om een gevorderde versie van het spel te spelen.

Bij deze “zigoerat-uitbreiding”, oorspronkelijk uitgegeven als een afzonderlijk object in Duitsland voor spelers die het basisspel al hadden, komt een speciaal monument dat geplaatst kan worden over vijf plaatsen op het bord. Een speler kan dit zigoerat monument bouwen als hij een set van vijf beschavingstekens van dezelfde kleur heeft en deze vijf tekens inwisselt tegen zigoerat tekens. De vijf zigoerat tekens kunnen niet vernietigd worden. Alle regels die van toepassing zijn op de andere monumenten gelden ook voor het zigoerat monument. Als jouw koning zich in het koninkrijk van de zigoerat bevindt, krijg je op het einde van jouw beurt een overwinningspunt in een kleur naar keuze.

Sommige versies van Eufraat & Tigris vermelden dat je het spel met 2 tot 4 spelers kan spelen, andere versies hebben het over 3 tot 4 spelers. Het spel Eufraat & Tigris maakt deel uit van de tegeltrilogie van Reiner Knizia.

Een review van Eufraat en Tigris

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Eufraat en Tigris”

Your email address will not be published. Required fields are marked *