eldritch horror

Eldritch Horror

 89,02

Overal ter wereld loert het eeuwenoude kwaad. Jij en jouw vertrouwde kring moeten de wereld rondreizen en alles in het werk stellen om het naderende kwaad te stoppen. Valse monsters, brutale ontmoetingen en duistere mysteries laten je tot het uiterste gaan. Al die tijd moeten jij en jouw onderzoekers de buitenaardse mysteries, verspreid over de hele wereld, proberen te achterhalen om de chaos die het mensdom zal overweldigen te stoppen. Het einde nadert! Ben je moedig genoeg om de vernietiging van het mensdom te voorkomen?

Hier bestellen

SKU: 32

Product Description

Overal ter wereld loert het eeuwenoude kwaad. Jij en jouw vertrouwde kring moeten de wereld rondreizen en alles in het werk stellen om het naderende kwaad te stoppen. Valse monsters, brutale ontmoetingen en duistere mysteries laten je tot het uiterste gaan. Al die tijd moeten jij en jouw onderzoekers de buitenaardse mysteries, verspreid over de hele wereld, proberen te achterhalen om de chaos die het mensdom zal overweldigen te stoppen.

Het einde nadert! Ben je moedig genoeg om de vernietiging van het mensdom te voorkomen? Eldritch Horror is een coöperatief bordspel vol verschrikking en avontuur. Eén tot acht spelers kruipen in de huid van onderzoekers die de wereld rondreizen om mysteries op te lossen, aanwijzingen te verzamelen en de wereld proberen te beschermen tegen de “Ancient One” die onze wereld wilt vernietigen. Elke “Ancient One” heeft zijn eigen unieke stapel “Mystery”- en “Research”-kaarten die je een strijd doen aangaan met de vele walgelijke schepsels die over de wereld kruipen.

Versla Cthulhu in Eldritch Horror

Ontdek de echte naam van Azathoth of versla Cthulhu op de grote oceanen. De opdrachten op deze “Mystery”-kaarten geven je aanwijzingen over jouw reisplannen en de gevaren die zich zullen voordoen. Je kan overal ter wereld avonturen beleven, zelfs op plaatsen waar je het helemaal niet verwacht. Op de kaarten vind je ook verschillende locaties, bovenaardse poorten, dreigende monsters en aanwijzingen.

Tijdens de “Encounter”-fase van elke beurt besluiten de spelers welk gevecht ze zullen aangaan of bouwen ze het verhaal van hun onderzoeker op door de verschillende “Encounter”-kaarten. Misschien ga je de strijd wel aan met een monster in Istanbul of kom je in aanvaring met een misdaadorganisatie in een grote stad. Je neemt misschien wel deel aan een expeditie naar de Piramiden of onderzoekt een aanwijzing in een immense wildernis. Je kan zelfs een bovenaardse poort moeten doorgaan waardoor je zal terechtkomen in een andere tijd en plaats.

Een “Encounter” die niet slaagt, heeft gevolgen. Als je geluk hebt, blijft het bij fysieke of psychische schade. Soms moet je echter ook een “Condition”-kaart nemen. Deze levert je een specifieke verwonding op of legt je beperkingen op waardoor je niet vlot meer kan reizen, bijvoorbeeld een verwonding aan het been of geheugenverlies. Het kan ook gebeuren dat je een hoop schulden opbouwt en de schuldeisers je achtervolgen of misschien zijn jouw schulden zo erg waardoor je een duister verbond moet sluiten. Welke problemen je ook hebt, je doet er goed aan om ze zo snel mogelijk op te lossen om een erger lot te voorkomen. Na een tijdje komt de komst van de “Ancien One” dichterbij. Als je in het spel “Mythos”-kaarten speelt, komt zijn slechte invloed vrij.

Telkens een uniek avontuur

“Mythos”-kaarten controleren de bovenaardse poorten, verschrikkelijke monsters en andere ijzingwekkende elementen. Door de “Mythos”-kaarten komen de onderzoekers onder spanning te staan. De kaarten introduceren nieuwe bedreigingen en kondigen de komst van de “Great Old One” aan. Gezien de onderzoekers in elke ronde een “Mythos”-kaart moeten trekken, komen ze zeker in contact met strijdende, valse wezens en krijgen ze vreemde geruchten te horen terwijl ze hard blijven werken om hun drie belangrijke mysteries op te lossen.

Eldritch Horror laat je met 12 unieke onderzoekers, 250 tokens en meer dan 300 verschillende kaarten telkens weer een spannend uniek avontuur beleven.

Eldritch Horror: een overview van het bordspel

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Eldritch Horror”

Your email address will not be published. Required fields are marked *