castles of mad king ludwig

Castles of Mad King Ludwig

 69,95

In het tegelspel Castles of Mad King Ludwig moeten de spelers kamer per kamer een fenomenaal, extravagant kasteel bouwen voor Koning Ludwig II van Beieren.

Hier bestellen

SKU: 41

Product Description

In het tegelspel Castles of Mad King Ludwig moeten de spelers kamer per kamer een fenomenaal, extravagant kasteel bouwen voor Koning Ludwig II van Beieren.

Neuschwanstein

De koning liet eerder al het kasteel Neuschwanstein (het kasteel waarop de kastelen in de Disneyparken geïnspireerd zijn) en vele andere kastelen bouwen. Nu geeft hij jou dus de opdracht om het grootste en beste kasteel ooit te bouwen, volledig naar zijn eigen grillen. Elke speler is een aannemer die het kasteel kamer per kamer opbouwt en die ook tegen betaling andere spelers helpt.

Castles of Mad King Ludwig begint met een hal

Elke speler start met het bouwen van een eenvoudige hal. Eén speler heeft de rol van “Master Builder”. Hij bepaalt de prijzen voor een set van kamers die door andere spelers kunnen aangekocht worden. Nadat de spelers hem hebben betaald voor hun kamers kiest hij wat kamers uit wat nog overblijft. Als een speler een kamer aan het kasteel toevoegt, krijgt hij volgens de grootte en het type van de kamer kasteelpunten. Op basis van de locatie van de kamer krijgt hij ook bonuspunten. Als een kamer volledig afgewerkt is, met alle toegangsmogelijkheden tot de andere kamers in het kasteel, krijgt de speler één van de zeven speciale beloningen. Na elke aankoopronde, krijgt een andere speler de rol van “Master Builder”.

Na verschillende rondes eindigt het spel en bijkomende punten worden toegekend in functie van het streefdoel, de meest geliefde kamer en de mate waarin aan de eisen van de koning werd voldaan. Deze kenmerken zijn natuurlijk in elk spel verschillend. De speler met de meeste kasteelpunten wint het spel.

Een korte sessie van Castles of Mad King Ludwig

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Castles of Mad King Ludwig”

Your email address will not be published. Required fields are marked *