battlestar galactica

Battlestar Galactica

 59,99

Het bordspel Battlestar Galactica is een spannend spel vol wantrouwen, intrige en overlevingsstrijd. Het spel is gebaseerd op de beroemde en legendarisch science fiction serie Battlestar Galactica.

Hier bestellen

SKU: 36

Product Description

Het bordspel Battlestar Galactica is een spannend spel vol wantrouwen, intrige en overlevingsstrijd. Het spel is gebaseerd op de beroemde en legendarisch science fiction serie Battlestar Galactica.

In het spel kruipen de spelers in de huid van één van hun tien favoriete karakters uit de serie. Elk karakter heeft zijn eigen sterke en zwakke punten en iedereen moet samenwerken om de mensheid een kans te geven om te overleven. In elk spel kiezen één of meerdere spelers echter in het geheim de kant van de Cylons. De spelers moeten proberen de verrader te ontmaskeren terwijl brandstoftekorten, voedselvergiftigingen en politieke onrust dreigen de vloot te vernietigen.

Na de aanval van de Cylons op de kolonies is al wie nog overblijft van de mensheid op de vlucht, voortdurend zoekend naar de volgende wegwijzer naar de Aarde. Ze worden geconfronteerd met de dreiging van een Cylon-aanval van buitenaf, en verraad en crisis van binnenuit. Wil de mensheid overleven, dan zal iedereen moeten samenwerken. Makkelijk is dit niet, de verrader is immers onder hen en iedereen kan een Cylon-agent zijn.

Battlestar Galactica is een semi-coöperatief bordspel

Het spel Battlestar Galactica: The Board Game is een semi-coöperatief bordspel voor 3 tot 6 spelers vanaf 10 jaar. Je bent er ongeveer 2 tot 3 uur mee bezig. De spelers kunnen kiezen uit piloten, politieke leiders, militaire leiders of ingenieurs om de Galactica te bemannen. In het begin van het spel krijgen de spelers een getrouwheidskaart om te bepalen of ze menselijk zijn of een Cylon. Ze krijgen ook verschillende vaardigheidskaarten gebaseerd op de talenten van hun karakter. De spelers kunnen zich dan beginnen verplaatsen en acties uitvoeren, hetzij op de Galactica, op de Colonial 1 of in een Viper. Ze moeten vaardigheidskaarten verzamelen, Cylon-schepen afweren en proberen de Galactica en de hele vloot in tact te houden.

Crisiskaarten

Bij elke beurt wordt ook een crisiskaart gedeeld. Spelers moeten overeenkomstige vaardigheidskaarten spelen om de problemen af te weren. Vaardigheidskaarten die niet overeenkomen verhinderen het succes van de speler. Het lot kan zich tegen de bemanning keren of er kan een verraderlijke Cylon onder hen zijn.

Terwijl de spelers steeds dichter bij de Aarde komen, wordt een nieuwe ronde getrouwheidskaarten uitgedeeld en meerdere Cylons kunnen weer opdagen. Zolang de spelers voldoende voedselvoorraad hebben, de bemanning enthousiast blijft, iedereen overleeft en als ze de Galactica heel kunnen houden tot ze de Aarde bereiken, dan wint de mensheid het spel. Als de Cylons zich echter op het juiste ogenblik bekend maken en de Galactica vernietigen, dan verliest de mensheid.

Een spelreview van Battlestar Galactica

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Battlestar Galactica”

Your email address will not be published. Required fields are marked *