Top 10 bordspellen voor Sinterklaas

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5.00 van 5)
Loading...Loading...

de leukste bordspellen voor sinterklaasNu Sinterklaas weer in het land gekomen is ook het heerlijke avondje weer in aantocht. De vijfde december is de gelegenheid om met een origineel cadeau te komen voor je familie en vrienden. Wat dacht je van een prachtig bordspel? Weet je niet wat je moet geven, wij presenteren je hier de top tien bordspellen om op sinterklaasavond te geven. Het bordspel is het perfecte geschenk om met Sinterklaas te geven. Met de hele familie of met vrienden een bord- of kaartspel spelen is toch een stuk gezelliger dfan een film kijken of alleen achter je computer een game spelen? Samen een gezelschapsspel is oerhollands en past dus perfect in de traditie van het heerlijk avondje.

Het geschikte cadeau

Maar welk bordspel is het meest geschikt? De grote verscheidenheid aan gezelschapsspellen vandaag de dag is een zegen maar ook een vloek: welke van de honderden spellen kun je het beste schenken met Sinterklaas. Het hangt er natuurlijk helemaal van af aan wie je het spel cadeau geeft: is het voor een echte spellenliefhebber of iemand die het leuk vindt om wel eens een spelletje te spelen? Aan kinderen geef je andere spellen cadeau dan aan volwassenen. Het is dus van belang hier een onderscheid in te maken. Als je een liefhebber van het gezellige bordspel een strategiespel geeft, dat vele uren duurt – heb je grote kans dat het een dag later op Marktplaats belandt. Dat soort taferelen wil je liever vermijden.

Drie top10-lijstjes met bordspellen voor Sinterklaas

een bordspel is een leuk sinterklaascadeauWij proberen het je daarom iets makkelijker te maken en hebben niet 1 maar zelfs 3 top 10-lijstjes gemaakt voor gezelschapsspellen om te geven met Sinterklaas. Een lijstje voor de gelegenheidsspeler. Hij of zij vindt het leuk om af en toe een spelletje te spelen, misschien ook wel vaker. Het spel moet wel uitdagend zijn, maar niet te complex en het moet ook niet te lang duren. Voor de spellenfanaten hebben wij ook een top 10 samengesteld. Deze liefhebber houdt van de wat langere spellen en het mag heus we een beetje complex zijn, graag zelfs misschien. Hij of zij houdt van spellen waar meer wegen naar Rome leiden. Tot slot hebben voor de kids nog een top tien samengesteld. Deze spellen zijn voor kinderen vanaf 4 t/m 8 – 10 jaar bedoeld. Simpele regels, zeer korte speelduur en kleurrijke stukken kenmerken deze spellen.

Gelegenheidsspelers

 1. Dominion (tip!)
 2. Kolonisten van Catan
 3. Qwirkle
 4. Kingdomino
 5. Berenpark
 6. 7 Wonders
 7. Codenames
 8. 30 Seconds
 9. Pandemic
 10. Escape Room The Game

Spellenliefhebbers

 1. Caverna (tip!)
 2. Agricola
 3. Die Burgen von Burgund
 4. Terra Mystica
 5. Roll for the Galaxy
 6. Hoogspanning
 7. Legenden van Andor
 8. Eufraat en Tigris
 9. Pandemic Legacy
 10. Puerto Rico

Kinderen


Poepspel - Kinderspel
Het Poepspel is het kinderspel waarbij iedereen windt! Raak zoveel mogelijk kaarten kwijt door kaarten af te leggen. Wat komt er na WC-papier? Handen wassen! Leg zo snel mogelijk de goede kaart met de Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Africa Organics Baobab Shampoo (210 ml) & Baobab Conditioner (200 ml) - 2-pack
Combi-pack van 2 full-size producten. Baobab Shampoo: Dit is een fijne, all-round shampoo voor droog haar. Normaal haar kan deze eventueel gebruiken als 2-in-1 shampoo en conditioner. Baobab Fruit Pow Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Cup King - Kinderspel
Bouw met gekleurde cups je eigen driedimensionale piramide. Speel 1 of meer kaarten in 1 kleur om je linker- of rechterbuurman aan te vallen. Die moet ter verdediging kaarten van dezelfde kleur met ee Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Nijntje Verstoppertje Spelen - Kinderspel
Dit Nijntje spel is geschikt voor de allerkleinsten! Verstop Nijntje ergens in de kamer, druk op de knop en Nijntje roept om de 10 seconden: Ik ben hier! Wie Nijntje als eerste vindt, wint het spel! W Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Dokter Bibber- kinderspel- met dokterskaarten en de klassieke kwalen!
Opereer de patiënt en maak hem weer beter, maar doe dit met vaste hand. Want als de dokter bibbert dan gaat de zoemer! Neem een dokterskaart en probeer met het pincet de gekke kwaal die erop staat te Lees verder...Wees de eerste om dit spel te beoordelen!

Poepie Knor - Kinderspel
Poepie Knor is een grappig bordspel waarbij spelers hun varken moeten redden uit een modderbad. Het grote varken in het midden bepaalt de opdracht. Knort hij, dan mag er een kaart gepakt worden. Laat Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Halli Galli
Spectaculair reactiespel. Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen! Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meer vruchten. Om beurten draait iedere speler een kaart om e Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

Ravensburger La Cucaracha - Kinderspel
Alaaaaaaarm in La Cucaracha! Daar zijn de kakkerlakken weer! Vliegensvlug schiet er een door de keuken en jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Nu geen tijd meer verliezen! Laat ze snel met behulp va Lees verder...Klanten Bol.com geven dit spel:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *